Arhiva vesti

9.07.2018
Kompanija MK Group je započela proces preuzimanja bankarskih kreditnih potraživanja prema članicama Victoria Group. Sa kreditorima Victoria Group, MK Group je potpisala ugovor o preuzimanju kredita članica Victoria Group i očekuje se da će taj proces biti okončan u najskorijem roku.
>>
29.06.2018
U Herceg Novom je od 17. do 22. juna održano 59. Savetovanje o proizvodnji i preradi uljarica, sa međunarodnim učešćem, pod nazivom „Inovacije za bolji svet”. Organizatori, Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, poslovna zajednica „Industrijsko bilje” i Savet tehnologa industrije ulja, okupili su i ove godine preko 100 učesnika iz zemlje i
>>
5.06.2018
Kompanija Victoria Group je zajedno sa svojom članicom Victoriaoil donela odluku o promeni ambalaže ISKON jestivog rafinisanog suncokretovog ulja.
>>
22.05.2018
U okviru 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu tradicionalno su uručena priznanja najboljim poljoprivrednim proizvodima u različitim kategorijama.
>>
21.05.2018
Udruženje „Žita Srbije”, u saradnji sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO) i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), organizovalo je 16. maja „Dan žitara“ u okviru 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Na ovom tradicionalnom skupu uručena su priznanja kompanijama sa najboljim rezultatima postignutim u trgovini žitaricama i uljaricama.
>>
1.03.2018
Sindikalna organizacija Victoriaoil, uz podršku kompanije, organizovala je četvrtu godinu zaredom akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akciji su se pridružili i zaposleni iz drugih kompanija poslovnog sistema Victoria Group. Akcija je organizovana u saradnji sa Centrom za transfuziju krvi i Crvenim krstom Šid.
>>
18.12.2017
Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji za 11 meseci ove godine iznosila je 3,8 milijardi evra, navodi se u izveštaju Ministarstva finansija Republike Srbije za koji su korišćeni podaci Uprave carina.
>>
27.11.2017
Završena je velika humanitarna akcija „Topli dinar“ koju su organizovali PerSu marketi, a koju je podržala kompanija Victoriaoil, članica Victoria Group.
>>
30.10.2017
Kulinarski događaj humanitarnog karaktera „Izađi mi na teglu“ ove godine održan je četvrti put. Promociju ajvara kao srpskog gastronomskog brenda prati donacija ove namirnice ustanovama na teritoriji opština koje su domaćini manifestacije.
>>
21.08.2017
Kompanija Victoriaoil, članica Victoria Group, okupila je 17. avgusta u Šidu predstavnike 20 najvećih fabrika za proizvodnju stočne hrane u Srbiji kako bi promovisala proizvodni program sačmi iz svog asortimana. Poseban fokus bio je na visokoproteinskoj suncokretovoj sačmi i njenoj primeni u recepturama za ishranu različitih kategorija domaćih životinja.
>>
6.07.2017
Uljana repica je jesenas zauzela rekordnih 38.000 ha, zahvaljujući stabilnoj ceni, sigurnom plasmanu i dobrim prinosima ostvarenim prošle godine. Odmah po žetvi, koja je počela oko 20. juna, kompanija Victoriaoil započela je prijem i preradu uljane repice, prvenstveno sertifikovane ISCC standardom.
>>
28.06.2017
Kompaniju Victoriaoil, članicu Victoria Group, tokom obilaska opštine Šid 27. juna, posetio je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Vuk Radojević. Delegaciju ministarstva dočekao je generalni direktor kompanije Srđan Popov.
>>
26.06.2017
U Herceg Novom je od 19. do 23. juna održano 58. Savetovanje o proizvodnji i preradi uljarica, ove godine pod nazivom “Inovacije za bolji svet”. Fokus je bio upravo na inovacijama u nauci i primeni novih saznanja u praksi uljarske industrije.
>>
16.06.2017
Iskon jestivo suncokretovo ulje je drugi put zaredom dobilo prestižno priznanje „Superior Taste Award“, koje dodeljuje Međunarodni institut za ukus i kvalitet iTQi (International Taste and Quality Institute). U pitanju je vodeća svetska organizacija koju čine šefovi kuhinja i somelijei nagrađeni čuvenim Mišlenovim zvezdicama, koji testiraju prehrambene proizvode i promovišu vrhunski kvalitet
>>
18.05.2017
Na Danu žitara održanom 17. maja u okviru Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, udruženje „Žita Srbije“ uručilo je priznanja kompanijama sa najboljim rezultatima postignutim u izvozu agrarnih proizvoda. Victoria Group nagrađena je za uspehe u izvozu sojine i suncokretove sačme, a nagradu je u ime kompanije primio Mladen Jovanović, direktor kompanije Victoria Logistic, članice grupacije.
>>
17.05.2017
Victoria Group nalazi se među 15 najvećih izvoznika Srbije u prvom kvartalu ove godine. Prema podacima Uprave carina i listi najvećih izvoznika koju objavljuje Ministarstvo finansija Republike Srbije, Victoria Group je na inostranom tržištu realizovala prodaju od 36,8 miliona evra. To je kompaniju pozicioniralo na 14. mesto kada je u pitanju period januar-mart 2017. godine.
>>
11.05.2017
Prošle godine Victoriaoil je „otvorila“ kinesko tržište, a ove godine nastavlja svoj proboj sa Iskon suncokretovim uljem.
>>
3.05.2017
Posle „Bitke za bebe“ Fondacija B92 organizuje nacionalni edukativni program „Bitka za znanje“ koji je namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta. Victoria Group je podržala i ovaj program i uključila se kroz donaciju nastavnih alata za akciju „KODigranje“, prvi projekat „Bitke za znanje“. Alat koji se koristi u ovoj akciji je edukativni robot mBot koji osnovcima nudi vrlo jednostavan ulazak u svet
>>
20.04.2017
U susret 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji se održava u Novom Sadu od 13. do 19. maja, organizovano je tradicionalno ocenjivanje kvaliteta proizvoda u nekoliko robnih grupa. ISKON jestivo suncokretovo ulje koje proizvodi Victoriaoil, članica Victoria Group, nekoliko puta je nagrađivano za visoki kvalitet od strane Novosadskog sajma.
>>
18.04.2017
U okviru velike uskršnje humanitarne akcije „Pomažemo zajedno“, Banka hrane je u samo jednom danu primila rekordnu donaciju od 7 tona osnovnih životnih namirnica. Akciju je organizovala kompanija Delhaize Srbija zajedno sa svojim partnerima, među kojima je bila i kompanija Victoriaoil, članica Victoria Group.
>>
10.03.2017
Sindikalna organizacija kompanije Victoriaoil, uz podršku poslodavca, organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi. Pored zaposlenih u fabrici u Šidu, pozivu su se odazvale i kolege iz drugih članica Victoria Group.
>>
14.02.2017
Svoje mesto među najvećim izvoznicima Srbije Victoria Group je potvrdila prodajnim rezultatima postignutim prošle godine. Prema izveštaju Ministarstva finansija Republike Srbije i podacima Uprave carina za 2016. godinu, kompanija je zauzela deseto mesto na listi najvećih izvoznika, uz vrednost izvoza od 172, 6 miliona evra.
>>
2.12.2016
Istraživanje Biznis info grupe o najvećim i najprofitabilnijim kompanijama u Srbiji u periodu od 2008. do 2015. godine posebno se bavilo temom izvoza i performansama kompanija po sektorima. Prerađivačka industrija je drugi najzastupljeniji sektor, posle sektora trgovine, i generiše gotovo četvrtinu ukupnih poslovnih prihoda u grupaciji 100 najbolje plasiranih kompanija. U ovom sektoru posluju i
>>
30.11.2016
Na sastanku Grupacije proizvođača biljnih ulja u okviru Privredne komore Srbije (PKS) održanom u novembru, Srđan Popov, generalni direktor kompanije Victoriaoil, izabran je za predsednika Grupacije. Ova Grupacija deo je Udruženja za prehrambenu industriju PKS, a generalni direktor naše uljare ujedno je u istom mesecu izabran za zamenika predsednika odbora ovog udruženja.
>>
17.11.2016
U Novom Sadu je 15 i 16. novembra održana međunarodna konferencija „SEE ENERGY - Connect&Supply 2016“ u organizaciji Nacionalne asocijacije za biomasu SERBIO, sa ciljem promovisanja korišćenja biomase za proizvodnju toplotne energije i umrežavanja svih aktera u sektoru obnovljivih izvora energije (OIE). Konferencija je okupila oko 200 učesnika: predstavnike stotinak kompanija iz Srbije,
>>
4.11.2016
Uvođenje standarda i vertikalno integrisanje poljoprivrede je imperativ za razvoj domaće agroprivrede i njeno pozicioniranje na tržištu Evropske unije, jedan je od zaključaka prvog dana foruma „Hrana za Evropu“. Ovaj poljoprivredni forum, šesti po redu, održava se u Vršcu 4. i 5. novembra, u organizaciji Ekonomskog instituta i Društva agrarnih ekonomista Srbije, uz učešće predstavnika vlade i
>>
31.10.2016
Victoria Group nalazi se među 10 najvećih izvoznika Srbije prema izveštaju Ministarstva finansija Republike Srbije i podacima Uprave carina. Kompanija je, sa izvozom čija je vrednost u prvih devet meseci ove godine iznosila 126,1 miliona evra, zauzela deveto mesto.
>>
27.10.2016
U Istanbulu je 26. oktobra održan Poslovni forum Turska – Srbija – Bosna i Hercegovina, u organizaciji Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom Turske, Privredne komore Srbije i Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine. Na Forumu je učestvovalo oko 100 kompanija iz ove tri zemlje, pri čemu je najviše predstavnika bilo iz poljoprivredno-prehrambenog, energetskog i transportnog sektora.
>>
11.10.2016
Kompanija Victoriaoil, članica Victoria Group, i ove godine je nagrađena „zlatnom ružom“ za kvalitet proizvoda na 23. Generalnom BH sajmu ZEPS 2016 koji je održan od 4. do 8. oktobra u Zenici. U konkurenciji prehrambenih proizvoda, rafinisano suncokretovo ulje ISKON sedmi put je odlikovano zlatnom medaljom kvaliteta „Ruža ZEPS“.
>>
21.09.2016
Karavan „Izadji mi na teglu“ održava se treću godinu uz podršku kompanije Victoriaoil, članice Victoria Group, koja proizvodi jestivo suncokretovo ulje ISKON. Ova društvenoodgovorna manifestacija koju organizuje „BaštaMašta“, kroz promociju ajvara kao tradicionalnog specijaliteta domaće kuhinje donira hranu ustanovama širom Srbije kojima je pomoć najpotrebnija.
>>
19.08.2016
Kompanija Victoria Logistic je sa zadrugom Agromilenijum iz Banatskog Novog Sela, organizovala 17. avgusta prvi Dan polja suncokreta u ovom mestu. Tom prilikom, okupilo se oko 160 poljoprivrednih proizvođača koji sarađuju sa zadrugom, koja je otpočela otkup suncokreta na svojim otkupnim mestima.
>>
1.08.2016
Nadzorni odbor Victoria Group imenovao je Ivicu Smolića za novog generalnog direktora kompanije.
>>
27.07.2016
Odlične prodajne rezultate kompanije Victoria Group na inostranom tržištu potvrđuje i njeno mesto među 15 najvećih izvoznika Srbije. Ministarstvo finansija Republike Srbije objavilo je ovu listu za period januar-jun 2016. godine, prema podacima Uprave carina. Victoria Group je, sa izvozom čija je vrednost u prvih šest meseci ove godine iznosila 73,4 miliona evra, zauzela 11. mesto.
>>
28.06.2016
Nakon prošle godine kada je povećala prihode od prodaje za 41 odsto, a izvoz zabeležio rast od 10,8 miliona evra, kompanija Victoriaoil nastavlja sa osvajanjem novih tržišta i širenjem u zemljama gde je već godinama prisutna. Ove godine, uljara koja je deo poslovnog sistema Victoria Group, izvršila je proboj na tržište Kine, gde su realizovani prvi plasmani jestivog suncokretovog ulja i sirovog
>>
27.06.2016
U Herceg Novom je u periodu od 19. do 24. juna održano 57. Savetovanje o proizvodnji i preradi uljarica sa temom „Inovacije za bolji svet“. Konferenciju su organizovali Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, poslovno udruženje „Industrijsko bilje“ i Savet tehnologa industrije ulja, a tradicionalno su učestvovale 4 kompanije članice Victoria
>>
23.06.2016
Nadzorni odbor Victoria Group imenovao je Vladimira Čupića za novog izvršnog i finansijskog direktora kompanije. Čupić u ovu kompaniju dolazi iz Atlantic grupe, sa pozicije direktora predstavništva u Srbiji. Bogato iskustvo u bankarskom sektoru stekao je u AIK banci i Hypo Alpe Adria banci, koje je vodio 12 godina kao generalni direktor. Kao ekspert iz oblasti finansija i korporativnog
>>
18.05.2016
U Novom Sadu su na tradicionalnoj manifestaciji povodom 83. Međunarodnog poljoprivrednog sajma uručena priznanja za kvalitet najboljim prehrambenim proizvodima. U kategoriji jestivih ulja stručni žiri Novosadskog sajma nagradio je jestivo suncokretovo ulje kompanije Victoriaoil Velikom zlatnom medaljom.
>>
16.05.2016
Druga regionalna agrobiznis konferencija „Preko polja do Evrope“, održana je 15. maja u sklopu 83. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu. Centralna tema bile su mogućnosti povećanja trgovine i saradnje u agrobiznisu regiona i korišćenje pretpristupnih IPARD fondova.
>>
4.05.2016
Povodom objavljenih slika suncokretovog ulja na čijoj etiketi je navedeno da je uvezeno iz Ujedinjenih Arapskih Emirata a proizvedeno u Srbiji, obaveštavamo javnost da Victoriaoil A.D. Šid ne izvozi i nikada nije izvozila ulje u Ujedinjene Arapske Emirate ili Irak.
>>
28.04.2016
Ministarstvo finansija Republike Srbije objavilo je izveštaj o tekućim makroekonomskim kretanjima, u okviru koga se nalazi lista 15 najvećih izvoznika u prvom kvartalu 2016. godine, prema podacima Uprave carina.
>>
27.04.2016
U okviru Foruma socijalnih inovacija koji je održan 22. aprila u Beogradu predstavljen je dosadašnji rad „Akademije poslovnih veština“ za neprofitne organizacije. Kao rezultat ove inicijative okupljena je prva zajednica biznis profesionalaca iz najvećih kompanija koje posluju u Srbiji, koji doniraju svoja znanja i veštine pomažući rad organizacija koje se zalažu za društveno korisne ciljeve. Na
>>
25.03.2016
Ministarstvo finansija Republike Srbije objavilo je izveštaj o tekućim makroekonomskim kretanjima, u okviru koga se nalazi lista 15 najvećih izvoznika u periodu januar-februar 2016. godine, prema podacima Uprave carina.
>>
14.03.2016
Victoria Logistic, članica Victoria Group, pripremila je za poljoprivredne proizvođače brošuru o tehnologiji proizvodnje suncokreta. U njoj su sažeto date sve ključne informacije vezane za agrotehniku ove uljarice: osnovnu obradu zemljišta, predsetvenu pripremu, mineralnu ishranu, setvu, mere nege i zaštitu od korova, štetočina i bolesti, desikaciju i žetvu.
>>
10.03.2016
Na Kopaoniku je od 8. do 10. marta održan 23. Kopaonik biznis forum, na kome je učestvovalo više od 800 privrednika iz zemlje i regiona, predstavnika Vlade Srbije, ekonomskih analitičara i međunarodnih eksperata. U okviru ovogodišnjeg skupa pod nazivom „Dostizanje i konvergencija sa vodećim trendovima: kako sanirati glavne pukotine u sistemu", organizovano je 20 panela o aktuelnim ekonomskim
>>
7.03.2016
U prostorijama kompanije Victoriaoil, 26. februara, održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Organizovali su je Sindikalna organizacija Victoriaoil Šid i Crveni krst Šid uz podršku kompanije Victoriaoil. Pozivu se odazvalo 34 zaposlenih, a ova akcija koja se organizuje na njihovu inicijativu, sada se već može nazvati tradicionalnom.
>>
24.02.2016
U Beču je 18. i 19. februara održana 6. Međunarodna konferencija agroindustrije, maloprodaje i robe široke potrošnje FRA ARENA 2016, u organizaciji Infoarena grupe uz podršku EBRD-a. Ovogodišnja tema „Od globalnih izazova do velikih mogućnosti“ okupila je više od 80 stručnjaka i privrednika iz regiona i predstavnika međunarodnih institucija i organizacija. Tokom dva dana konferencije, razgovaralo
>>
5.11.2015
Prema konsolidovanim rezultatima poslovanja u periodu od septembra 2014. do avgusta 2015. godine, tzv. agro godini, Viktorija grupa prihodovala je od prodaje preko 380 miliona evra, što je 15 odsto više u poređenju sa prethodnom agro godinom. Rast su zabeležile i domaća i prodaja na inostranim tržištima, pri čemu je izvoz generisao preko 40 odsto prihoda od prodaje.
>>
17.10.2015
Peti poljoprivredni forum „Hrana za Evropu“ okupio je 16. i 17. oktobra u Subotici veliki broj predstavnika domaće poljoprivrede iz privatnog i javnog sektora. Centralna tema bilo je pitanje kako razvijati agrar u pretpristupnom periodu. Organizatori foruma, Ekonomski institut i Društvo agrarnih ekonomista Srbije, naglasili su da je agroprivreda decenijama najveći neiskorišćeni potencijal, iako
>>
12.10.2015
Iskon ulje odlikovano je zlatnom medaljom za kvalitet „Ruža Zeps” na 22. Generalnom BH sajmu ZEPS 2015. Rafinisano suncokretovo ulje koje proizvodi Victoriaoil, članica Victoria Group, peti put dobija najveće priznanje ovog bosansko-hercegovačkog sajma.
>>
7.08.2015
Victoria Group je u prvih šest meseci 2015. godine prihodovala 191,4 miliona evra, što je za 31,5 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Identičan rast ostvaren je u prihodima od prodaje, a samo izvoz zabeležio je rast od 26 odsto uz vrednost preko 78 miliona evra. Time je kompanija dodatno učvrstila svoju poziciju najvećeg neto izvoznika prehrambeno-prerađivačkog sektora u Srbiji.
>>
27.06.2015
56. Međunarodno savetovanje o proizvodnji i preradi uljarica, ove godine je održano od 21. do 26 juna u Herceg Novom
>>
24.06.2015
Agrotim Victoria Logistic pripremio je junsko-julski dvobroj biltena „Za našu zemlju“.
>>
4.06.2015
Prepoznajući značaj praktične nastave u obrazovanju budućih stručnjaka, kompanija Victoriaoil ugostila je oko 30 studenata treće godine Tehološkog fakulteta iz Novog Sada
>>
26.05.2015
Agrotim Victoria Logistic pripremio je majski broj biltena „Za našu zemlju".
>>
30.04.2015
Suncokretovo ulje fabrike Victoriaoil, članice Victoria Group, dobilo je još jednu zlatnu medalju za kvalitet Novosadskog sajma u kategoriji jestivih ulja. Ovo priznanje dodeljuje se u okviru ocenjivanja kvaliteta proizvoda, koje se tradicionalno organizuje povodom Međunarodnog sajma poljoprivrede. Ove godine sajam se održava od 9. do 15. maja.
>>
27.04.2015
Prvo Savetovanje konditorske industrije regiona održano je 20. aprila u organizaciji „IHIS Nutricionizma", naučne institucije posvećene prehrambenoj tehnologiji, a uz podršku Grupacije proizvođača konditorskih proizvoda u okviru Privredne komore Srbije i kompaniju Victoriaoil kao jednog od sponzora. Ovaj skup okupio je oko 150 učesnika iz Srbije i regiona, koji su ovom prilikom mogli da čuju
>>
23.04.2015
Drugi međunarodni sajam i konferencija o obnovljivim izvorima energije, RENEXPO Western Balkans održan je u Beogradu, 22. i 23. aprila. Najveća pažnja posvećena je postrojenjima na biomasu i biogas kao gorivu budućnosti, projektima energetske efikasnosti koji omogućavaju racionalniju potrošnju energenata, kao i mogućnostima za investiranje u ovoj oblasti kroz međusobno povezivanje investitora,
>>
23.04.2015
Agrotim Victoria Logistic pripremio je aprilski broj biltena „Za našu zemlju".
>>
21.04.2015
Kompanija Victoriaoil tradicionalno pomaže rad Narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji. Ove godine je u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Majka devet Jugovića“ Narodnim kuhinjama isporučeno 150 litara Iskon ulja, što će pomoći u svakodnevnoj pripremi obroka za preko 2.000 najsiromašnijih sa ovog područja.
>>
1.04.2015
Poslednjeg dana marta u Tanjug press centru u okviru foruma „Argumenti" predstavljeno je istraživanje o najvećim izvoznicima i neto izvoznicima Srbije i održan panel na temu „Kako podstaći izvoz".
>>
26.03.2015
Kompanija Victoria Group podržala je održavanje „NIN Fokus“ konferencije o agrarnoj politici Srbije, koju je 25. marta u Beogradu organizovao nedeljnik „NIN“ uz institucionalnu podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.
>>
24.03.2015
Agrotim Victoria Logistic pripremio je martovski broj biltena „Za našu zemlju".
>>
2.03.2015
Victoriaoil je u petak, 27. februara, u saradnji sa Samostalnim sindikatom, organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi
>>
23.02.2015
Agrotim Victoria Logistic pripremio je februarski broj biltena „Za našu zemlju".
>>
28.01.2015
Nadzorni odbor Viktorija grupe imenovao je Klaudija Skarocu (Claudio Scarrozza) za novog generalnog direktora kompanije.
>>
20.01.2015
Agrotim Victoria Logistic pripremio je januarski broj biltena „Za našu zemlju".
>>
12.01.2015
Victoria Group tradicionalno podržava akciju Sanke Deda Mraza koju organizuje humanitarna organizacija MaliVEliki ljudi. U skopu akcije dodeljuju se paketići i održavaju predstave za decu ometenu u razvoju i decu bez roditeljskog staranja koja žive u domovima širom Srbije.
>>
30.12.2014
Atletski savez Srbije je u petak 26. decembra, organizovao svečanost pod nazivom „Najbolji u atletici u 2014. godini". Prvi deo događaja bio je posvećen kompanijama koje ulažu u atletiku, pa se među dobitnicima priznanja našla i Victoria Group
>>
29.12.2014
Crveni Krst Beograd, dodelio je u petak, 26. decembra, zahvalnice za doprinos u zbrinjavanju i oporavku domaćinstava pogođenih poplavama u maju ove godine. Ovom prilikom zahvalnicu je dobila i kompanija Victoria Group, koja je zajedno sa svojim kompanijama članicama, učestvovala u obezbeđivanju potrebne pomoć za sugrađane iz ugroženih područja.
>>
23.12.2014
Kompanije Victoria Logistic i Sojaprotein, dobile su Dunav Soja sertifikat za uspešnu implementaciju evropskog standarda za gajenje i preradu genetski nemodifikovane soje, realizovanu početkom decembra. Proveru vezanu za sertifikacioni proces izvršila je ovlašćena kontrolna kuća SGS, a sertifikate je predstavnicima obe kompanije svečano uručio Jovan Zagorac, menadžer agri sektora SGS Srbija.
>>
18.12.2014
Srpska asocijacija menadžera (SAM), nacionalno udruženje koje okuplja preko 300 afirmisanih profesionalaca iz različitih oblasti biznisa, u ponedeljak 15. decembra, dodelila je godišnje nagrade u 11 kategorija.
>>
17.12.2014
Agrotim Victoria Logistic pripremio je decembarski broj biltena „Za našu zemlju".
>>
17.12.2014
U organizaciji Udruženja novinara za poljoprivredu Agropress i Agrobiznis magazina održana je tradicionalna manifestacija „Veče rekordera u ratarskoj proizvodnji“, 12. decembra, u Beogradu. Na skupu su dodeljena priznanja najuspešnijim poljoprivrednicima koji se bave ratarskom proizvodnjom, a prisustvovali su predstavnici udruženja poljoprivrednika, kompanija iz agrobiznisa i rekorderi u
>>
19.11.2014
Agrotim Victoria Logistic pripremio je novembarski broj biltena „Za našu zemlju".
>>
4.11.2014
U petak 31. oktobra u kompaniji Victoriaoil, održana je prezentacija projekta „Rekonstrukcija postojećeg postrojenja i izgradnja II faze postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda''. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Opštine Šid, i predstavnici javnih preduzeća Vode Vojvodine Šid, Vodovod Šid i Zavod za
>>
24.10.2014
Pročitajte intervju Nikole Vujačića, koji je objavljen u poslednjem broju nedeljnika NIN. Tom prilikom direktor operacija Victoria Group govorio je o poslovnim rezultatima i plasmanu proizvodnog portfolia kompanije na domaće i inostrano tržište, kao i o izvoznim perspektivama srpske agroindustrije.
>>
23.10.2014
Četvrti poljoprivredni forum „Hrana za Evropu“ održan je u Subotici 22. i 23. oktobra, u organizaciji Ekonomskog instituta iz Beograda i Društva agrarnih ekonomista Srbije. Forum je privukao veliku pažnju kako javnog tako i privatnog sektora u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, a pored predstavnika agrobiznisa zemlje i regiona, učestvovali su i predstavnici međunarodnih organizacija
>>
21.10.2014
Kompanija Victoria Group je u septembru zabeležila rekordnu prodaju jestivog suncokretovog ulja od preko 8,2 miliona litara. Od toga je 4,1 milion litara prodato u maloprodajnim lancima i tradicionalnim kanalima prodaje u Srbiji, dok je drugih 50% plasirano u izvoz – u zemlje regiona, kao i na tržišta Grčke, Mađarske, Češke, Slovačke i Austrije, gde je suncokretovo ulje fabrike Victoriaoil
>>
21.10.2014
Agrotim Victoria Logistic pripremio je oktobarski broj biltena „Za našu zemlju".
>>
14.10.2014
Žetva suncokreta je završena, a žetva soje je na samom kraju. Povodom rekordnog otkupa koji je kompanija realizovala ove godine, obezbedivši sirovine za maksimalni kapacitet fabrika Sojaprotein i Victoriaoil, odlučili smo se na još jedan korak u edukaciji naših potrošača i javnog mnjenja o tome kako proizvodi od soje i suncokreta završe na trpezi
>>
13.10.2014
Posle jednomesečnog takmičenja u spremanju ajvara i ukrštanja varjača širom Srbije, na manifestaciji "Izađi mi na teglu" koju organizuje udruženje BašTaMašta, juče je u velikom finalu u Beogradu izabrana najbolja od 13 ekipa koje su pobeđivale u gradovima od Subotice do Vranja.
>>
30.09.2014
Na svečanoj dodeli nagrada „Moj izbor 2014“, kompaniji Victoria Group uručeno je priznanje za ulaganje u zdravstvo, za projekat renoviranja Odeljenja urgentne urologije u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije. Donacijom kompanije u vrednosti od 200.000 evra, 2013. godine izgrađene su dve najsavremenije operacione sale u kojima se obavlјaju transplantacije jetre i bubrega, kao i odelјenje
>>
24.09.2014
Agrotim Victoria Logistic pripremio je septembarski broj biltena „Za našu zemlju".
>>
17.09.2014
U kompaniji Sojaprotein, članici Victoria Group, funkciju generalnog direktora preuzeo je Siniša Košutić počev od avgusta 2014. godine.
>>
12.09.2014
Victoria Group je ove nedelje pokrenula svoju korporativnu stranicu na društvenoj mreži Fejsbuk. Svi koji su zainteresovani za aktivnosti i proizvodno-uslužni portfolio kompanije, a prisutni su na ovoj najpopularnijoj svetskoj platformi za umrežavanje, mogu da „lajkuju“ Victoria Group stranu i redovno prate kompanijske sadržaje. U okviru korporativne strane biće objavljivane najvažnije vesti i
>>
28.08.2014
Kompanija Victoriaoil, članica Victoria Group, podržala je akciju „Izađi mi na teglu", u organizaciji Udruženja BašTaMašta, i donirala 1.200 litara Iskon ulja. "Izađi mi na teglu" je jednodnevna manifestacija koja podrazumeva takmičenje u pripremanju ajvara i održava se u 30 gradova širom Srbije.
>>
22.08.2014
Agrotim Victoria Logistic pripremio je avgustovski broj biltena „Za našu zemlju".
>>
1.07.2014
Forum za održive zajednice, u organizaciji Foruma poslovnih lidera i Smart kolektiva, uz podršku USAID i ISC, održan je 27. juna u Beogradu. Konferencija je okupila predstavnike civilnog, javnog i privatnog sektora, koji su diskutovali o postojećoj međusektorskoj saradnji i mogućnostima za njeno unapređenje.
>>
25.06.2014
Agrotim Victoria Logistic pripremio je junsko-julski dvobroj biltena „Za našu zemlju“. Ovo letnje izdanje objavljeno je na više strana, te donosi mnoštvo korisnih informacija i stručnih tekstova o značaju sumpora u ishrani biljaka, stanju pšenice, stanju vlage u zemljištu, primeni totalnih herbicida, razvoju korenovog sistema itd.
>>
20.06.2014
Međunarodno savetovanje o proizvodnji i preradi uljarica, tradicionalni skup uljara, ove godine održano je 55. put u Herceg Novom, od 16. do 20 juna. Savetovanje organizuju poslovna zajednica „Industrijsko bilje“, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad i Tehnološki fakultet novosadskog univerziteta.
>>
20.06.2014
EastAgri 2014, godišnja konferencija u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacije za hranu i poljoprivredu pri Ujedinjenim nacijama (FAO), održana je u Beogradu 18. i 19. juna. Centralna tema konferencije - kako u proizvodnji hrane u Evropi i Centralnoj Aziji postići i kvalitet i kvantitet – okupila je najviše predstavnike srpske vlade, međunarodnih institucija koje se
>>
16.06.2014
Međunarodni sajam i konferencija o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti RENEXPO Western Balkans predstavlja prvi događaj ovakve vrste u Srbiji. Tokom dvodnevne konferencije, koja je 11. i 12. juna okupila domaće i međunarodne eksperte iz cele Evrope, Beograd je bio regionalni centar promocije obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.
>>
27.05.2014
Agrotim Victoria Logistic pripremio je majski broj biltena „Za našu zemlju“.
>>
23.05.2014
U procesu pružanja pomoći najugroženijim sugrađanima i saniranja posledica prouzrokovanih poplavama, kompanija Victoria Group donirala je do sada preko 15,5 miliona dinara u ove svrhe. Pored direktne novčane pomoći od 10 miliona dinara, kompanija i njene članice – Sojaprotein, Victoriaoil, Veterinarski zavod Subotica, Victoria Logistic, Luka Bačka Palanka, Fertil, Riboteks, SP laboratorija i
>>
21.05.2014
Jučerašnja akcija prikupljanja pomoći za ugrožene u poplavama okupila je na jednom mestu solidarnost zaposlenih u Victoria Group, Victoria Logistic, Sojaproteinu, Victoriaoilu, Veterinarskom zavodu Subotica, Fertilu, Luci Bačka Palanka, SP laboratoriji, Riboteksu, Victoria Phosphate, Victoria Starch, kao i Fashion kompaniji iz Beograda.
>>
20.05.2014
Kompanija Victoria Group uplatila je 10 miliona dinara za pomoć Vladi Republije Srbije u otklanjanju posledica poplava i pomoć najugroženijim sugrađanima, pogođenim elementarnom nepogodom koja je zadesila Srbiju u protekla tri dana.
>>
20.05.2014
Fabrike Victoriaoil iz Šida i Sojaprotein iz Bečeja, članice Victoria Group, uputile su prve robne donacije najugroženijim sugrađanima pogođenim poplavama. Poslata je pomoć u hrani – preko 5.800 SojaVita pašteta i preko 5.200 litara suncokretovog ulja Iskon.
>>
19.05.2014
Kompanija Victoria Group poziva svoje zaposlene da se uključe u akciju prikupljanja pomoći za stanovnike sa područja pogođenih poplavama, koja će biti organizovana u utorak, 20. maja, i u četvrtak 22. maja u kompanijama članicama u Novom Sadu, Subotici, Bečeju, Bačkoj Palanci, Šidu i Beogradu.
>>
19.05.2014
Kompanija Victoria Group donirala je 5 laptop računara i 5 štampača Crvenom krstu Srbije za potrebe evidentiranja lica evakuisanih u poplavama.
>>
15.05.2014
Delegacija ambasade Libije posetila je danas fabriku Victoriaoil, članicu Victoria Group. Delegacija, koju je predvodio zamenik ambasadora Libije, g. Abid Masović, sastala se sa menadžmentom kompanije Victoriaoil i obišla fabrički kompleks kako bi se bliže upoznala sa proizvodnim asortimanom i uverila u visoke standarde proizvodnje. Nakon sastanka i detaljne prezentacije, zamenik ambasadora
>>
8.05.2014
Iskon ulje dobilo je prestižno priznanje „Superior Taste Award“, koje dodeljuje ITQI - Međunarodni institut za ukus i kvalitet (International Taste and Quality Institute), kao vodeća evropska organizacija koja testira i promoviše prehrambene proizvode i napitke vrhunskog kvaliteta iz celog sveta.
>>
15.04.2014
Agrotim Victoria Logistic pripremio je aprilski broj biltena „Za našu zemlju“. Tema u fokusu novog broja su rezistentni korovi prema herbicidima kao rizik u proizvodnji soje, a pored toga izdvajamo i članke o stanju vlage u zemljištu i setvi kukuruza, odnosno o načinu dospevanja sredstava za zaštitu bilja u organizam.
>>
10.04.2014
Na sinoćnjoj dodeli prestižnih nagrada „Najbolje iz Srbije“, koju tradicionalno organizuju Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Privredna komora Srbije i dnevni ekonomski list „Privredni pregled“, Iskon ulje je drugu godinu za redom osvojilo zlatnu statuetu za najbolji robni brend u kategoriji robe svakodnevne potrošnje – hrana.
>>
19.03.2014
Agrotim Victoria Logistic objavio je martovski broj biltena „Za našu zemlju“. U njemu možete pročitati intervju Mladena Jovanovića, direktora Victoria Logistic, kao i saznati sve o aktuelnoj ponudi đubriva, pesticida i semena za ovu sezonu. Kad su u pitanju agro teme izdvajamo članke o uticaju rokova setve na prinos suncokreta, setvi jarih useva i korovima i bolestima u pšenici.
>>
6.03.2014
U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije 5. marta 2014. godine, održan je sastanak na kome su prisustvovali delegacija Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije, direktorka Poslovne zajednice ’Industrijsko bilje’ i predstavnici uljarske industrije – kompanije Victoria Group, Dijamant i Banat.
>>
19.02.2014
Na nedavno održanom takmičenju, koje tradicionalno organizuje renomirana kompanija ’National Instruments’, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada osvojio je prvu nagradu za jugoistočnu Evropu, dodeljenu za tehničku inovaciju rane detekcije kvarova na mehaničkim uređajima – sistem koji je pilotno testiran u fabrici Victoriaoil.
>>
18.02.2014
Agrotim Victoria Logistic pripremio je februarski broj biltena „Za našu zemlju“. U ovom broju posebna tematska celina posvećena je primeni i karakteristikama đubriva, dok je nastavljena tema o novom herbicidu u soji CORUM, započeta u prethodnom broju . Od ostalih sadržaja izdvajamo članke o zimskoj vlazi kao važnom preduslovu uspešne proizvodnje, stanju ozimih useva, elektronskoj knjizi polja i
>>
5.02.2014
Na Zlatiboru je, od 26. januara do 1. februara 2014. godine, održano 48. Savetovanje agronoma Srbije, kao jedan od najvažnijih skupova predstavnika poljoprivredne zajednice u našoj zemlji. Victoria Logistic je sa Agrotimom Victoria Group učestvovala na ovom skupu, kao i prethodnih godina. Tokom seminara organizovano je preko 200 sastanaka i razgovora sa poslovnim partnerima na temu saradnje u
>>
27.01.2014
Kompaniji Victoriaoil, članici Victoria Group, svečano je uručena Svetosavska plaketa, koju ’’Srpsko kulturno-umetničko društvo Sveti Sava’’ iz Šida, tradicionalno dodeljuje zaslužnim pojedincima i kompanijama.
>>
24.01.2014
U okviru Međunarodne zelene nedelje, prošle nedelje je u Berlinu održan Globalni forum za hranu i poljoprivredu, u organizaciji Saveznog ministarstva za hranu i poljoprivredu Republike Nemačke. Učesnici konferencije, čija je centralna tema bila osnaživanje poljoprivrede i obezbeđivanje hrane, pokušali su da odgovore na pitanja kako sektor agrara i ruralna područja mogu efikasnije da se nose sa
>>
14.01.2014
Nova ambalaža Iskon ulja kandidovana je za nagradu REGPAK 2014 - regionalnu nagradu za najbolju ambalažu robnih marki prisutnih na tržištu regiona. Ovaj konurs već petu godinu zaredom organizuju Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus - IatT, kompanija Tectus i stručni časopis Ambalaža/REGprint iz Zagreba.
>>
11.12.2013
Kompanija Victoriaoil, članica Victoria Group i jedan od najvećih izvoznika prehrambenih proizvoda u Srbiji, promovisala je danas novu ambalažu svog vodećeg brenda – ulja Iskon. Ovaj proizvod, koji se plasira u čak 11 zemalja Evropske unije i CEFTA, beleži kontinuirani rast na domaćem i inostranom tržištu od lansiranja 2009. godine.
>>
25.10.2013
Victoria Group je i ove godine podržala humanitarnu akciju „Magični doručak“ namenjenoj deci sa smetnjama u razvoju kroz donaciju suncokretovog ulja. Akcija je u Beogradu sprovedena uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu, sa ciljem prikupljanja hrane za škole za decu sa smetnjama u razvoju, ali i promovisanja solidarnosti sa socijalno ugroženim grupama.
>>
4.10.2013
Iskon ulje je četvrtu godinu zaredom odlikovano zlatnom medaljom za kvalitet „Ruža Zeps” na 20. Generalnom BH sajmu ZEPS 2013. U kategoriji prehrambenih proizvoda kandidovano je 18 proizvoda iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a ocenjivanje kvaliteta izvršeno je na osnovu analize Instituta za prehrambene tehnologije Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu, kao i ocena sajamskog
>>
2.10.2013
U novom godišnjem izdanju NIN publikacije Top 500, Victoria Group nalazi se među prvih deset najbolje plasiranih kompanija u Srbiji, po poslovnim rezultatima ostvarenim u 2012. godini, sa liderskim plasmanom u sektoru poljoprivrede i trećim mestom u sektoru prehrambene industrije u Srbiji.
>>
27.09.2013
Predstavnici kompanije Victoria Group i Urgentnog centra danas su svečano otvorili renovirano Odeljenje Urgentne urologije Kliničkog centra Srbije. Donacijom kompanije Victoria Group obezbeđena je izgradnja dve najsavremenije operacione sale, gde će se obavljati transplantacije jetre i bubrega, kao i odeljenja intenzivne nege za oporavak pacijenata nakon obavljenih zahvata.
>>
18.09.2013
Kompanija Victoria Group nagradila je Ivanu Španović i Emira Bekrića poklon čekovima od po 570.000 dinara za dosadašnje ostvarene sportske uspehe. Ovom prilikom potpisan je i ugovor o saradnji sa Atletskim savezom Srbije za trogodišnje stipendiranje priprema Amele Terzić za odlazak na Olimpijske igre 2016. godine. Svečanom uručenju nagrada i potpisivanju ugovora prisustvovali su, pored atletičara
>>
28.08.2013
Victoria Group glavni je pokrovitelj 135. seminara Evropske asocijacije agrarnih ekonomista (European Association of Agricultural Economist) koji se održava od 28. do 30. avgusta u Beogradu. Seminar je okupio preko 150 stručnjaka iz oblasti agrarne ekonomije iz zemlje i sveta.
>>
23.08.2013
Victoria Group je tradicionalno podržala organizaciju popularnog festivala Gospojina koji se održava dvadeseti put za redom u Novom Bečeju od 22. do 27. avgusta 2013. godine. Manifestacija svake godine okupi veliki broj posetilaca iz svih krajeva Srbije.
>>
16.08.2013
Kompanija Victoria Group AD Beograd i Victoriaoil AD Šid, koja posluje u okviru grupe, ovim putem obaveštavaju svoje partnere, kupce i nadležne institucije o promeni generalnog direktora kompanije Victoriaoil. Počev od 9. avgusta 2013. godine, John Chetcuti je, pored pozicije Chief Operating Officer-a (COO) u kompaniji Victoria Group, preuzeo i funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora
>>
18.07.2013
U okviru zvanične posete delegacije Republike Ugande našoj zemlji, upriličen je susret sa najvišim predstavnicima kompanije Victoria Group. Goste je dočekao generalni direktor Victoria Group, Zoran Mitrović, a na sastanku sa članovima menadžment tima i u obilasku fabričkog kompleksa Sojaproteina, delegacija Ugande se bliže upoznala sa poslovnim rezultatima Grupe, kao i proizvodnim asortimanom
>>
15.07.2013
Victoria Group donirala je 100 protivgradnih raketa Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije u cilju zaštite kako sugrađana tako i domaćih poljoprivrednih useva od vremenskih nepogoda. Ovom donacijom, biće nabavljene protivgradne rakete dometa 6km, kojima će se omogućiti pravovremeno reagovanje u slučaju gradonosnih oluja.
>>
4.06.2013
Zaposleni kompanije Victoria Group učestvovali su u velikoj volonterskoj akcji „Naš Beograd“, koja je održana 1. juna, na Kalemegdanu, u organizaciji Foruma poslovnih lidera. Oko tri stotine zaposlenih iz više od 12 kompanija, uredili su omiljeni beogradski park Kalemegdan i ulepšali dan deci bez roditeljske brige i osobama sa smetnjama u razvoju.
>>
27.05.2013
U okviru 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, 23. maja 2013. godine, održana je regionalna konferencija „Značaj obeležavanja NE GMO proizvoda“, čiji su organizatori bili Nemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ, Dunav Soja asocijacija i Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada. Victoria Group je bila učesnik i u prezentacionom delu i na okruglom stolu, a kompaniju su predstavljali
>>
22.05.2013
U dosadašnjem toku 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu tri kompanije članice Victoria Group predstavile su se sajamskoj publici kroz prezentacije u Kongresnom centru. Trećeg dana sajma, 20. maja 2013. godine, Agrotim i Victoria Logistic održali su prezentaciju pod nazivom „Prednosti i mogućnosti primene Natura hraniva sa sirovim fosfatom”. Tema je bila pravilna upotreba
>>
18.05.2013
Danas je svečano otvoren 80. jubilarni Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu, jedan od najznačajnijih agrobiznis događaja u Srbiji i regionu. Victoria Group, kao tradicionalni učesnik manifestacije, i ove godine predstavlja svoje poslovne aktivnosti i proizvodni portfolio članica Grupe. Nakon ceremonije otvaranja, kojoj su prisustvovali državni zvaničnici i predstavnici najvećih
>>
17.05.2013
Victoria Group vas poziva da, u periodu od 18. do 24. maja 2013. godine, posetite štand kompanije koja će u Master hali predstaviti poslovanje i proizvodni portfolio na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Tokom trajanja sajma, Victoria Group učestvovaće na dve važne konferencije regionalnog karaktera, ali i predstaviti aktivnosti svojih kompanija članica - Sojaprotein,
>>
9.05.2013
Kompanija Victoria Group dobila je priznanje „Moj izbor“ za društvenu odgovornost koju tradicionalno dodeljuju udruženje „Moja Srbija“ i Privredna komora Beograda. Priznanje u kategoriji “Podrška humanitarnim projektima“ dobijeno je zahvaljujući ostvarenoj saradnji sa čak 130 organizacija tokom protekle godine, preko kojih je kompanija podržala veliki broj aktivnosti usmerenih ka pomoći ugroženim
>>
30.04.2013
Kompanija Victoria Group i njena članica Sojaprotein, sa zadovoljstvom obaveštavaju javnost o promeni u visokom menadžmentu kompanije Sojaprotein. Počev od 1. maja 2013. godine, gospodin Džejms P. King (James P. King) će biti novi generalni direktor Sojaproteina, dok će se gospođa Branislava Pavlović, koja je poslednjih osam godina uspešno vodila kompaniju, pridružiti timu visokog menadžmenta
>>
26.04.2013
Kompanija Victoria Group dobitnik je priznanja Corporate Superbrands 2012-2013, u izboru za najbolje korporativne brendove u Srbiji. Kompanije koje su dobile status Superbrand izabrane su kroz udruženi proces nezavisnog istraživanja javnog mnjenja i glasova Stručnog saveta, koga čine istaknuti privrednici i eksperti iz različitih oblasti. Nagrađene su kompanije koje su dostigle vrhunski ugled u
>>
19.04.2013
Victoriaoil i direktorka kompanije Sojaprotein, Branislava Pavlović, laureati su Privredne komore Vojvodine za značajna privredna ostvarenja u Vojvodini za 2012. godinu. Nagrada koja je ove godine dodeljena kompaniji Victoriaoil, članici Victoria Group, i Branislavi Pavlović, direktorki fabrike Sojaprotein, takođe članice Victoria Group, tradicionalno se uručuje za privredna ostvarenja
>>
17.04.2013
Ambasada Italije je, kao višegodišni partner Međunarodnog foruma o obnovljivim izvorima energije, organizovala susret predstavnika kompanije Victoria Group sa zvaničnom delegacijom italijanske poslovne asocijacije industrijalaca Confindustria Italia. Delegaciju su činili generalni direktori preko 60 renomiranih kompanija, od kojih je jedan deo vrlo zainteresovan za saradnju u oblasti obnovljivih
>>
15.04.2013
Kompanija Victoria Group je kao partner podržala organizaciju drugog po redu seminara studenata Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu pod nazivom „Perspektiva i razvoj poljoprivrede u Srbiji u narednoj deceniji" održanom na Zlatiboru od 10. do 14. aprila 2013. godine. Seminar je okupio oko 400 studentskih predstavnika sa ciljem usmeravanja mladih stručnjaka, daljeg unapređenja
>>
8.04.2013
Kompanija Victoria Logistic, članica Victoria Group, potpisala je 4. aprila 2013. godine u Kosovskoj Mitrovici, Ugovore o stipendiranju tri studenta Univerziteta u Prištini. Ovom akcijom kompanija se odazvala pozivu Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, koja je putem konkursa izabrala 89 najboljih studenata kojima će biti dodeljena novčana pomoć za tekuću školsku godinu.
>>
8.03.2013
Nakon tromesečnih radova i uz podršku nekoliko donatora, renovirano je Odeljenje abdominalne hirurgije Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj ulici. Kompanija Victoria Group učestvovala je u ovoj akciji, čiji cilj je bio da se najmlađm pacijentima boravak u bolnici učini prijatnijim tokom post-operativnog perioda.
>>
7.03.2013
Kompanija Victoria Group nagrađena je istog dana, 6. marta 2013. godine, dvostrukim priznanjem - za kvalitet proizvoda i za doprinos agraru. Ulje Iskon osvojilo je prestižnu statuetu za najbolji robni brend u kategoriji robe svakodnevne potrošnje – hrana, na konkursu Najbolje iz Srbije, koju tradicionalno dodeljuju Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Privredna komora
>>
21.02.2013
Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svetske banke, i kompanija Victoria Group potpisale su danas ugovor o kreditu od 75 miliona dolara. Ovaj kredit namenjen je razvoju domaćeg agrara i od suštinske važnosti za stvaranje novih radnih mesta, ukupan ekonomski rast i povećanje izvoza Srbije.
>>
14.02.2013
Kompanija Victoria Group je primljena u članstvo Saveta stranih investitora (Foreign Investors Council - FIC), nezavisne poslovne asocijacije koja okuplja oko 130 kompanija sa inostranim kapitalom koje posluju u Srbiji.
>>
12.02.2013
Kompanija Victoria Group i Klinički centar Srbije potpisali su danas Ugovor o donaciji vrednoj 200.000 evra kojom se obezbeđuju sredstva za renoviranje Odeljenja urgentne urologije u okviru Urgentnog centra, Kliničkog centra Srbije.
>>
7.02.2013
Na manifestaciji proglašenja sportiste godine Paraolimpijskog komiteta Srbije, održanog u Beogradu, 06. februara 2013. godine, kompaniji Victoria Group uručeno je specijalno priznanje - zahvalnica za doprinos razvoju paraolimpijskog sporta u Srbiji.
>>
31.01.2013
Na šestoj godišnjoj skupštini Srpske asocijacije menadžera (SAM), izabrano je novo rukovodstvo koje će činiti brojni priznati menadžeri i privrednici iz Srbije. Oni će voditi Srpsku asocijaciju menadžera u naredne dve godine, a fokus aktivnosti biće doprinos razvoju srpske privrede i društva, jačanje saradnje sa menadžerima iz regiona i Evrope, kao i osnaživanje partnerstava u samoj asocijaciji.
>>
28.12.2012
Kompanija Victoria Group donirala je protekle nedelje Urgentnom centru u Beogradu iznos od 50.000 EUR, za kupovinu dva aparata (Pathfast i EEG-1200K) pomoću kojih će se značajno uticati na poboljšanje zdravstvenog stanja mnogih pacijenata, među kojima i dece.
>>
28.12.2012
U okviru edukativnog programa za medije, čiji organizator je bila Asocijacija medija, održan je seminar za unapređenje izveštavanja o temama iz oblasti poljoprivrede.
>>
28.12.2012
U Novom Sadu održan je “Agrobiznis” forum - nacionalni projekat čiji cilj je podizanje nivoa svesti o značaju i potencijalu poljoprivrede u Srbiji kao i uticaj na biznis u poljoprivredi kod mladih, starosne dobi od 19 do 28 godina.
>>
20.12.2012
Kompanija Victoria Group je bila glavni partner ovogodišnje Treće međunarodne konferencije o društveno odgovornom poslovanju „CSR FORUM“, održane 11. decembra u Beogradu. Posetioci CSR Foruma imali su priliku da se upoznaju sa najnovijim tendencijama iz oblasti društveno odgovornog poslovanja i da čuju iskustva direktora multinacionalnih i domaćih kompanija i predstavnika poslovnih udruženja,
>>
11.12.2012
Victoria Group primljena je jednoglasnom odlukom članica Foruma poslovnih lidera Srbije u ovu respektabilnu asocijaciju, jer posluje u skladu sa principima društvene odgovornosti u svim oblastima poslovanja. Ovo priznanje uručeno je na svečanosti u Beogradu krajem novembra, a pored Victoria Group primile su ga i kompanije Nestle Adriatic, Titan cementara Kosjerić i Merkator-S.
>>
16.11.2012
Victoria Group postala je član Američke privredne komore (AmCham), jedne od najvećih i najuticajnijih poslovih asocijacija u Srbiji.
>>
6.11.2012
Ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunazaki je u petak, 2. novembra 2012. godine, posetio kompaniju Sojaprotein i grad Bečej, gde je otvorio izložbu japanske grafike u bečejskom Gradskom muzeju.
>>
26.10.2012
Victoria Group, koju je predstavljao Generalni direktor, Zoran Mitrović, učestvovala je na trećoj međunarodnoj konferenciji prehrambene industrije FMCG & Retail, održanoj 16.-18. oktobra u Beogradu. Generalni direktor Victoria Group je učestvovao u panelu „Područje snabdevanja Crno more-Dunav i povezanost s potražnjom na Mediteranu“, koju je otvorio predstavnik Agrobiznis tima Evropske banke
>>
22.10.2012
Victoria Group je u petak, 19.10.2012. primila povelju zahvalnosti za doprinos u humanitarnoj akciji “Magični doručak”, koji je organizovala "Banka hrane", a u okviru koje su prikupljene namirnice za užine u 32 škole za decu sa posebnim potrebama širom Srbije. Pridruživši se mnogim nevladinim organizacijama i privatnim preduzećima koja su podržala ovu akciju, Victoria Group je donirala
>>
19.10.2012
Victoria Group, koja je 2012. godine uspešno okončala projekat implementacije SAP poslovnog rešenja, osvojila je prestižnu nagradu SAP CEE Quality Award, na nivou centralne i istočne Evrope, u kategoriji srednjih preduzeća. Nagrada je, prema ocenama devetočlanog žirija koju čine eksperti iz regiona u oblasti implementacije ovog rešenja, dodeljena za prvu fazu VGSAP programa. Ova faza obuhvata
>>
17.10.2012
Victoria Group učestvovala je u akciji „Hrana za enklave“ u organizaciji Fonda B92, u kojoj su prikupljena značajna robna sredstva za rad narodnih kuhinja na Kosovu.
>>
11.10.2012
Victoria Group je učestvovala na drugom poljoprivrednom forumu “Hrana za Evropu”, održanom od 11. do 13. oktobra 2012. u Subotici, kao partner panela “Bitka za tržište: Kako što bolje iskoristiti proizvodne i izvozne potencijale poljoprivrede i prehrambene industrije Srbije”. Našu kompaniju je predstavljao direktor Victoria Logistic, Goran Borčak, koji je istakao potencijale poljoprivredne
>>
6.09.2012
U Beču je od 4. do 6. septembra 2012. održan četvrti Internacionalni simpozijum o soji 2012., koji je okupio najznačajnije predstavnike EU i regiona (Nemačka, Austrija, Češka, Italija, Bugarska, Rumunija, Hrvatska, Bosna i drugi), iz svih oblasti proizvodnje, plasmana i prerade soje.
>>
5.09.2012
Kompanija Victoria Group svečano je pustila u rad novi pogon fabrike Sojaprotein u Bečeju, kapaciteta 70.000 tona, čime je omogućen ukupni godišnji kapacitet prerade od 250.000 tona sojinog zrna. Vrednost investicije iznosi 30 miliona evra, a novi pogon, za proizvodnju tradicionalnih sojinih protenskih koncetrata, čini ovu fabriku jedinstvenim fabričkim kompleksom u Evropi sa objedinjenim fazama
>>
1.09.2012
Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, i predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj, ser Suma Chakrabarti, posetili su danas kompaniju Victoria Group u njenoj fabrici Sojaprotein, uoči otvaranja novog pogona za proizvodnju sojinih proteinskih koncentrata, jedne od najvećih investicija u Srbiji u ovoj godini.
>>